behandelprotocol-patient-herseninfarct.jpg
01 juli 2021

Terugblik webinar behandelprotocol herseninfarct of -bloeding

Op 17 juni organiseerden we een webinar over het nieuwe behandelprotocol voor de patiënt met een herseninfarct of hersenbloeding in de ziekenhuisfase. Ruim 80 collega’s hebben het webinar gevolgd!

Prof.dr. Gert Kwakkel heeft het protocol tijdens het webinar toegelicht, waarbij er o.a. aandacht was voor de prognostische waarde van klinimetrie en de NIHSS. Vervolgens is in subsessies het protocol aan de hand van een casus doorgesproken. We hopen dat het protocol gebruikt wordt binnen het protocollensysteem van het eigen ziekenhuis. Zodat we als ziekenhuisfysiotherapeuten volgens hetzelfde protocol werken en dat hiermee niet elke afdeling zijn eigen protocol hoeft te maken voor het protocollensysteem van het ziekenhuis!

Het protocol is ontwikkeld door drs. Muriel Rutgers- Koolstra en Prof.dr. Gert Kwakkel (beide AmsterdamUMC locatie VUmc). Ondersteund door een klankbordgroep bestaande uit: Dave Amos (Ziekenhuis Rivierenland), Nina van Aalst (ErasmusMC), Edith van Ede (Jeroen Bosch Ziekenhuis), Jos Goos (Bravis Ziekenhuis), Lissa van der Heide (OLVG), Vera Heyms (Elizabeth TweeSteden Ziekenhuis), Else Hoekstra (UMCG), Sabine van Oostveen (IJsselland Ziekenhuis), Rob van der Schaft (Noordwest Ziekenhuisgroep) en Pieteke van Weperen (LUMC).

Was jij er niet bij? Lees hier het protocol en de samenvatting, en bespreek het binnen je team!
Heb je vragen over het protocol of heb je belangstelling voor een herhaling van het webinar? Mail ons via [email protected].