nvzf-knip.jpg
08 maart 2022

Actualiseren beroepsprofiel: lees mee in de focusgroep

Met regelmaat zullen wij je de komende tijd updaten over het beroepsprofiel. De eerste fase van het project ‘herschrijven beroepsprofiel’ is van start gegaan!

De NVZF wil het Beroepsprofiel Ziekenhuisfysiotherapeut gaan updaten aan de huidige en toekomstige ontwikkelingen in het zorgveld en binnen de ziekenhuisfysiotherapie. Hiervoor is een schrijfgroep gevormd bestaande uit Rob de Bie (Professor of Physiotherapy Research at Maastricht University), Guido Dolleman (Isala), Else Hoekstra (UMCG),  Jelmer Jager (HS Leiden), Marc Rietberg (Amsterdam UMC) en Siebrand Zoethout (Deventer ziekenhuis) en Inge Lim (vanuit het NVZF en UMCU Utrecht).


Op dit moment zijn we bezig met het inventariseren wat de ziekenhuisfysiotherapeut voor andere taken en vaardigheden heeft dan andere fysiotherapeuten: wat maakt een ziekenhuisfysiotherapeut een ziekenhuisfysiotherapeut?


Tijdens het project zullen er twee momenten (april/mei en in het najaar) plaatsvinden waarop een focusgroep vanuit het werkveld meeleest met het beroepsprofiel. We vinden het van groot belang dat het werkveld betrokken is.

Vind jij het leuk om mee te lezen en zitting te nemen in deze focusgroep? Laat het ons dan weten via [email protected]. Jouw medewerking wordt enorm gewaardeerd!