zorgpad-rivierenland.jpg
18 februari 2022

Regionaal COVID Zorgpad Rivierenland

Afgelopen jaar hebben FysioRivierenland en de Paramedische dienst van Ziekenhuis Rivierenland de handen ineen geslagen om tot betere nazorg voor coronapatiënten te komen.

Met de hulp van Mura Zorgadvies is het regionale COVID Zorgpad Rivierenland tot stand gekomen. De eerstelijns fysiotherapeuten, tweedelijns paramedische dienst van Ziekenhuis Rivierenland en huisartsen in Rivierenland werken nauw samen aan het herstel van patiënten met blijvende klachten na een coronabesmetting.

Door middel van het zorgpad weten alle zorgprofessionals elkaar snel te vinden en worden patiënten tijdig en gericht naar de juiste zorgverlener verwezen. Op deze manier krijgen patiënten snelle, goede en afgestemde zorg voor een optimaal herstel. Fysiotherapeut Hugo de Rooij van Ziekenhuis Rivierenland vertelt: “In het zorgpad hebben we afspraken vastgelegd om de patiëntenstroom en zorg tussen de eerste- en tweedelijnszorg te optimaliseren. Daarnaast leren we veel van elkaar over deze nieuwe patiëntengroep. Zo organiseren we ook scholingen onderling. We hebben een sterk netwerk ontwikkeld met de eerstelijnszorg waarop we kunnen vertrouwen. Het voordeel voor de patiënt is dat deze sneller bij de juiste behandelaar terecht komt voor de juiste begeleiding.”

Verder lezen