Symposium Beweegziekenhuizen

Datum:23 september 2019
Locatie:
DELFT
Transitie van 2e naar de 1e lijn

Symposium Beweegziekenhuizen; transitie van 2e naar de 1e lijn

Maandag 23 september a.s. organiseert het KNGF in samenwerking met de NVZF het Symposium Beweegziekenhuizen. De ziekenhuiswereld is in beweging, ook op de afdeling fysiotherapie. De rol van de ziekenhuistherapeut verandert mee met de rol van de ziekenhuizen. De transitie van 2e lijn naar 1ste lijn is duidelijk zichtbaar en ziekenhuizen bereiden zich voor op een toekomstbestendige positie.

In het ziekenhuis brengen patiƫnten gemiddeld 90% van de dag liggend of zittend door, ondanks dat iedereen het belang ziet van bewegen. Vaak leidt een ziekenhuisopname bij ouderen of mensen met een beperkte conditie tot een sterke fysieke achteruitgang en verminderde zelfredzaamheid. Vrijwel alle ziekenhuisfysiotherapeuten richten zich, veelal op projectbasis, in meer of mindere mate op het meer bewegen van patiƫnten tijdens een opname.

Tijdens dit symposium hoort u meer over de transitie van 2e naar de 1e lijn en de rol van de ziekenhuizen hierin. Tijdens de pitches kunt u kennis maken met verschillende initiatieven vanuit de ziekenhuisfysiotherapeuten uit de regio.

Accreditatie: Voor dit symposium kan geen accreditatie worden verleend.
 

Trefwoorden: