Koen Lemmens blikt terug op 5 jaar lid van de congrescommissie NVZF

7 feb 2019
In 2013 heb ik me, na een oproep voor nieuwe leden, aangemeld voor de congrescommissie van de NVZ. Met veel plezier heb ik meegewerkt aan de organisatie van de congressen in Eindhoven, Ede, Hilversum, Utrecht en Nijmegen. In die tijd heb ik veel onderwerpen voorbij zien komen: van orthopedie tot hartrevalidatie, van voeding tot beweegziekenhuis en van CVA tot de intensive care zorg.

Deelname aan de commissie heeft wat opgeleverd

De commissie is gedurende mijn lidmaatschap enkele malen van samenstelling gewisseld. Altijd was de samenwerking binnen de commissie en met het bestuur van de NVZF erg prettig.

Mijn deelname heeft me een groot landelijk netwerk aan contacten opgeleverd. Die contacten liggen op verschillende werkgebieden binnen de tweede lijns fysiotherapie. Van collega‚Äôs op de werkvloer van andere ziekenhuizen tot de hoogleraren.
Mijn deelname heeft mij een aantal vaardigheden opgeleverd die ik binnen mijn normale werkzaamheden niet ontwikkeld zou hebben. 

Leerzaam was het om sprekers buiten mijn eigen werksetting te benaderen, hun visie op gedeelde onderwerpen te horen en hoe een dagvullend programma samen te stellen. In de afgelopen 5 jaar hebben we hard gewerkt om de praktische, innovatieve en theoretische onderwerpen in het congres te integreren. 

Nu na 5 jaar is het de tijd om het stokje door te geven. Wellicht dat een nieuw congrescommissie lid een verdere impuls aan de congrescommissie kan geven.  

Graag wil ik alle (oud)congrescommissie leden, Yvonne Kappe, het NVFZ-bestuur en alle sprekers bedanken voor de zeer prettige samenwerking de afgelopen 5 jaar!

Trefwoorden: