Voorzitter KNGF Guido van Woerkom op werkbezoek in het Radboudumc

26 mrt 2019
Tijdens het werkbezoek van Guido van Woerkom op woensdagmiddag 20 februari kreeg het gezelschap een kijkje in de keuken van de ziekenhuisfysiotherapeut in het Radboudumc.

Pitches

 

Op verschillende locaties in het ziekenhuis was een zeepkist neergezet, waar een fysiotherapeut kort een pitch gaf over een onderdeel van de ziekenhuisfysiotherapie.

Zo luisterden ze naar een pitch over de toekomst van de ziekenhuisfysiotherapie en hoe wetenschap, innovatie en dagelijkse praktijk steeds meer met elkaar verweven raken. Maakten ze kennis met de term ‘beweegziekenhuizen’ en ‘Beter uit Bed’ en de verschillende rollen die fysiotherapeuten vervullen in het ziekenhuis. Leerden ze dat ook IC-patiënten hydrotherapie kunnen krijgen en hoorden ze over specialistische poliklinische fysiotherapie voor volwassenen en kinderen, de interdisciplinaire samenwerking binnen deze poli’s en samenwerking in de keten.

Na de pitches werd in de oefenzaal van de kinderfysiotherapie een lunch genuttigd met alle aanwezigen en sloot ook Dr. Bertine Lahuis (RvB Radboudumc) aan om van gedachten te wisselen met Guido van Woerkom. Na een bezoek van 2 uur vertrok het gezelschap naar een volgend bezoekadres, maar niet voordat Guido van Woerkom nog even een foto wilde maken van de fysiotherapeuten op  een (niet paarse) krokodil.

Trefwoorden: