15 januari 2021

Verslag CSM 2020

Omdat de APTA (American Physical Therapy Association) mijn onderzoek naar de ontwikkeling van kwaliteitsindicatoren voor afdelingen ziekenhuisfysiotherapie bestempelde als "noteworthy", waren ze "excited to have me present in Denver, CO" voor een platformpresentatie tijdens de CSM (Combined Sections Meeting) 2020. Het jaarlijkse congres van de APTA.

Omdat dit een geweldige kans was, niet alleen om dit eerste deel van mijn promotieonderzoek te presenteren, maar ook om het internationale netwerk van de NVZF te versterken en uit te breiden, reisde ik op 11 februari 2020 naar de Amerikaanse Mid-West. Dit na eerst een keer mijn presentatie aan zowel mijn promotoren als aan het NVZF bestuur voorgelegd te hebben.

Opvallend

De CSM was, net als de meeste dingen in de VS, enorm. Met 17.000 aanwezigen, meest fysiotherapeuten uit 50 landen, was het druk. Voor het congres vroeg ik me af waarom er zoveel tijd over was tussen de sessies door. Nu weet ik dat dit was voor het zoeken naar, vinden van en lopen naar je volgende sessielocatie. Ook was een grote tentoonstellingsruimte voor commerciële doeleinden uitgerust, waarbij het opvallend was dat op de Amerikaanse markt nog steeds fysiotechnische apparatuur overheerst. Net als het enorme aantal gadgets wat op zo’n beurs te scoren is en waar Amerikanen dol op zijn.

Mijn presentatie op het platform verliep goed, hoewel ik het een tegenvaller vond dat er maar een gering aantal mensen kwam luisteren. Maar de woorden van de voorzitter van mijn sessie maakten veel goed. Ze dacht dat Nederlandse jongens altijd “tall, handsome with a good sense of humour” waren. En ik bevestigde dit vooroordeel. Tja…

Netwerken

Netwerken was echter een zware klus. Vanwege strikte privacy maatregelen was het erg moeilijk om de deelnemers te vinden waarin ik geïnteresseerd was. Maar als lid van het NVZF bestuur slaagde ik er wel in contact te leggen met onze Amerikaanse zustervereniging: The Academy of Acute Care Physical Therapy. Dit met als doel zaken zoals b.v. PROM’s en PREM’s uit te gaan wisselen. Leuk gesprek gehad, en inmiddels is het eerste mailcontact ook al gelegd, we zijn benieuwd. En wellicht dat er ook nog buitenlandse collega’s aanslaan op mijn in de congres summary achtergelaten presentatie. You never know.

Rudi Steenbruggen, secretaris NVZF