helene-krijger.6.jpg
24 april 2024

Aspirant bestuurslid Hélène Krijger stelt zich voor

Ik ben Hélène Krijger en in 2007 afgestudeerd als Fysiotherapeut bij Thim van der Laan. Ik heb gewerkt in verschillende settings en ben in 2021 gestart in het Amsterdam UMC. Ik werk hierbij met name op de afdeling Neurocentrum, Intensive Care en klein gedeelte Psychiatrie en KNO.

Tijdens mijn loopbaan heb ik verschillende projecten geïmplementeerd. Tussen 2019 en 2021 heb ik mijn Master Neurorevalidatie voltooid waarbij ik het project NAH sporten in de 0de lijn heb ontwikkeld. Momenteel ben ik bezig met het implementeren van de NMES op de IC en ben ik bezig met het project: balans. Hierbij onderzoeken wij de validiteit en betrouwbaarheid van de TCT, TIS, BBS en Mini-bestest in de acute fase. Ik verzorg ook scholingen voor het NPI: Neurorevalidatie op een ziekenhuis stroke-unit en de centraal neurologische patiënt: fysiotherapie in de acute (IC) fase. Daarnaast zal ik in juni voorzitter worden van het CVA-Kennisnetwerk Amsterdam. 

 

Ik ben zeer gedreven, enthousiast en zal dit meenemen in mijn bestuursfunctie bij de NVZF. Hierbij denk ik dat wij ons als ziekenhuis fysiotherapeuten nog meer op de kaart mogen zetten waarbij ik mij hard zal maken voor ons vak ziekenhuisfysiotherapie. Wij leren van elkaar en zorgen hierbij dat de kwaliteit van zorg naar een hoger niveau wordt getild.