prioritering-klinische-werkdruk-3.jpg
03 oktober 2023

NVZF webinar prioritering klinische werkdruk

Kijk hier het webinar terug en download de presentaties.

Vanuit Zorggroep Treant, locatie Scheper Ziekenhuis, kreeg de NVZF een interessante hulpvraag over de prioritering bij klinische werkdruk.

'Menig fysiotherapeut die in de tweede lijn werkt zal het herkennen: klinische werkdruk. In elke setting zal werkdruk een rol spelen. Fysiotherapie kan binnen instellingen een schaars goed zijn waarop meer beroep wordt gedaan dan er productiecapaciteit is. Bovendien lijken kortere opnameduur, hogere patiĆ«nten turnover met alle bijbehorende overdrachten en ontwikkeling in beweegzorg de toekomstige vraag naar klinische fysiotherapie alleen maar te laten stijgen. In het Zorggroep Treant, locatie Scheper Ziekenhuis is bovenstaande zeker van toepassing. We willen graag een werkwijze ontwikkelen waarmee we het bestaande patiĆ«nten aanbod op een heldere en eenvoudige wijze kunnen screenen, selecteren en behandelen. Omdat we hier al een poos mee worstelen en we weinig progressie boeken in onze beslissingen hebben we de NVZF benaderd om met ons mee te denken. We hopen in contact te kunnen komen met ziekenhuizen die ook met deze materie bezig zijn of zelfs al stappen hebben gezet. We willen graag leren van anderen, en zijn daarbij zeker bereid om zelf de handen uit de mouwen te steken.'' 

Na het bericht vanuit het Scheper Ziekenhuis heeft de NVZF ontzettend veel reacties gekregen. Zo waren er vragen vanuit ziekenhuisfysiotherapeuten die het probleem herkennen, maar gelukkig ook veel slimme werkwijzen en methoden vanuit verschillende ziekenhuizen. Dit hebben we samengebracht in een webinar wat voor leden van de NVZF gratis terug te kijken is. De documenten die door de sprekers gedeeld zijn, zijn tevens ook voor leden gratis te downloaden. 

Na inloggen kun je het webinar terugkijken en de presentaties downloaden.

Deze informatie is alleen voor leden van de NVZF beschikbaar.